אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת החלב ותחליפיו
**הערכים הקלוריים הינם ל-100 מ"ל
חלב פרה
- חלב 3%
60 קק"ל, 3.2 גר' חלבון
- חלב מלא
65~ קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- חלב 1%
41 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- חלב בטעם וניל / חלב לקפה
73~ קק"ל, 3~ גר' חלבון, כפיות סוכר מוסף
חלבים מיוחדים
- חלב דל לקטוז
51 קק"ל, 3.2 גר' חלבון
- חלב נטול לקטוז
60 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- חלב עיזים
66 קק"ל, 3.5 גר' חלבון
תחליף חלב על בסיס סויה
- משקה סויה בטעם טבעי
52, 39 קק"ל, 3 גר' חלבון
- משקה סויה בטעם וניל
55 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- משקה סויה לייט
34 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- משקה סויה במתיקות מופחתת
37 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
- משקה סויה ללא סוכר
33 קק"ל, 3.3 גר' חלבון
תחליף חלב על בסיס שיבולת שועל
- משקה שיבולת שועל
56, 44 קק"ל, 1.4, 0.3 גר' חלבון
- משקה שיבולת שועל לייט
35 קק"ל, 1.4 גר' חלבון
תחליף חלב על בסיס שקדים
- משקה שקדים
38 קק"ל, 1 גר' חלבון
תחליף חלב על בסיס אורז ו/או קוקוס
- משקה אורז
43 קק"ל, 0.1 גר' חלבון
- משקה קוקוס אורז
20 קק"ל, 0.1 גר' חלבון
לסיכום, הבחירה של סוג החלב צריכה להיעשות לפי המצב הבריאותי, כך שבמידה ויש רגישות או אי סבילות ללקטוז עדיף לצרוך מוצרי חלב דלים ו/או נטולים בלקטוז.
לרגישים ביותר מומלץ אף לצרוך תחליפי חלב למיניהם.
במידת האפשר ועל מנת להרוויח את כמות החלבון המגיעה ממוצרי חלב ותחליפיהם, אמליץ לצרוך חלב פרה או חלב ע"ב סויה.
בעיני אין יתרון לצריכת חלב 1% למטרה של ירידה במשקל מאחר והכמות הנצרכת בכוס קפה הינה מתונה ולא משפיעה באופן ניכר על הסך הקלורי היומי.
- הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.