אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת הפסטרמות והנקניקים
**הערכים הקלוריים הינם לפרוסה ממוצעת (20 גר')
עד 3% שומן
- פסטרמה ברביקיו
20 קק"ל, 3.5 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- פסטרמה גחלים / לבנים
20 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- פסטרמה של פעם
21 קק"ל, 3.5 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- כתף בקר
21 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- פסטרמה בדבש
22 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- פסטרמה דקה בברביקיו
110 קק"ל, 17 גר' חלבון בממוצע ל-100 גר'
- פסטרמה דקה בדבש
106 קק"ל, 16.5 גר' חלבון בממוצע ל-100 גר'
עד 10% שומן
- פסטרמה בדבש
30 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- פסטרמה בפפריקה
30 קק"ל, 2.5 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
עד 35% שומן
- סלמי בסגנון איטלקי
50 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- סלמי קוניאק
55 קק"ל, 3 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
- סלמי סרוולד
80 קק"ל, 5 גר' חלבון בממוצע לפרוסה
הבחירות שלי
לסיכום, צריכת מוצרי מזון קפואים ומעובדים אינה מומלצת בשגרה וכאורח חיים בריא. ההמלצה הינה לצמצם ככל שניתן צריכת מוצרים מעובדים ואולטרא מעובדים מאחר וזו קשורה בעלייה במשקל ותחלואה. יחד עם זאת, מוצרים אלה עשויים להוות פתרונות מהירים. לכן בעת הצורך, ההמלצה הינה לבחור במוצר המכיל את כמות הנתרן הנמוכה ביותר ובעל רשימת הרכיבים הקצרה ביותר.
- הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.