אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת הרטבים המלוחים
**הכמויות מציינות 100 קק"ל
סויה
- רוטב סויה מאסטר שף מופחת נתרן- 37 גר' | 2.5 כפות
- מכיל את כמות הנתרן הנמוכה ביותר
- רוטב סויה מאסטר שף- 37 גר' | 2.5 כפות
- רוטב סויה קיקומן- 37 גר' | 2.5 כפות
- רוטב סויה קלאסי קנור- 37 גר' | 2.5 כפות
טריאקי
**סדר המוצרים הוא מהנמוך לגבוה בכמות הנתרן
- רוטב טריאקי יד מרדכי- 68 גר' | 4 כפות
- רוטב טריאקי קנור- 68 גר' | 4 כפות
- מכיל את כמות הסוכר הגבוהה ביותר
- TASTE OF ASIA רוטב טריאקי – 68 גר' | 4 כפות
- רוטב טריאקי אהרוני- 68 גר' | 4 כפות
- מכיל את כמות הסוכר הנמוכה ביותר
- רוטב טריאקי מאסטר שף- 68 גר' | 4 כפות
צ'ילי מתוק וסצ'ואן
- צ'ילי מתוק מאסטר שף- 60 גר' | 3.5 כפות
- רוטב סצ'ואן קנור- 47 גר' | 2.5 כפות
- מכיל פחות נתרן ופחות סוכר
- רוטב סצ'ואן אסם- 47 גר' | 2.5 כפות
חומץ בלסמי
- חומץ בלסמי יד מרדכי- 100 גר' | 10 כפות
- חומץ בלסמי וילי פוד- 100 גר' | 10 כפות
- OLITALIA חומץ בלסמי- 100 גר' | 10 כפות
- ללא תוספת סוכר, ללא נתרן ומכיל את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר
- חומץ בלסמי מצומצם- 47 גר' | 3 כפות
רוטב רימונים
- רוטב רימונים וילי פוד- 40 גר' | 2.5 כפות
- רוטב רימונים שקדיה- 40 גר' | 2.5 כפות
- ללא נתרן ומכיל פחות סוכר
רטבים לסלט ולכריכים
- רוטב שום- 37 גר' | 2.5 כפות
- מכיל את כמות הסוכר הנמוכה ביותר
- רוטב חרדל ודבש- 37 גר' | 2.5 כפות
- רוטב אלף האיים- 37 גר' | 2.5 כפות
חרדל
**סדר המוצרים הוא מהנמוך לגבוה בכמות הנתרן
- REINE DIJON חרדל דיז'ון גרגרים- 62 גר' | 6 כפיות
- חרדל דיז'ון מאסטר שף- 62 גר' | 6 כפיות
- REINE DIJON חרדל דיז'ון- 62 גר' | 6 כפיות
- חרדל דיז'ון מאסטר שף גרגירים- 62 גר' | 6 כפיות
מיונז
**סדר המוצרים הוא מהנמוך לגבוה בכמות הנתרן
- מיונז הולנדי מאסטר שף- 15 גר' | 1 כף
- HEINZ ממרח- 15 גר' | 1 כף
- מיונז אמיתי תלמה- 15 גר' | 1 כף
- HELLMAN'S מיונז אמיתי- 15 גר' | 1 כף
קטשופ
- קטשופ אסם- 94 גר' | 5.5 כפות
- HEINZ קטשופ- 94 גר' | 5.5 כפות
ברביקיו
- ברביקיו קנור- 80 גר' | 4.5 כפות
- HELLMAN'S ברביקיו- 80 גר' | 4.5 כפות
לסיכום, רטבים מלוחים הינם מוצרים מעובדים ומכילים כמויות גבוהות של סוכר, נתרן וחומרים משמרים. מצד שני, תוספת שלהם בבישול מקנה טעמים ומעשירה את המנה. ההמלצה שלי הינה לחפש את החלופות המופחתות נתרן / סוכר הקיימות ובכלל, להפחית את מינון הרטבים במתכונים שאתן מכינות.
-
הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.