אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת הדגים
החלוקה שאני מציעה לדגים היא לפי מקור הדג- מים מתוקים או מים מלוחים. הערכים הינם משוערים ומתייחסים ל-100 גר' לאחר בישול.
דגי ים / מים מלוחים
- דניס- 175 קק"ל, 20 גר' חלבון, 11% שומן
- טונה- 100-154 קק"ל, 25 גר' חלבון, 1% שומן
- סלמון- 135-238 קק"ל, 20-24 גר' חלבון, 6-15% שומן
- ב- 100 גר' לאחר הכנה סלמון קפוא של "דגי תנובה" יש 135 קק"ל
↵ הידעת? דגי ים טורפים כמו טונה לבנה (אלבקור), דג חרב, כריש ומקרל ענק, מכילים כמות גבוהה של כספית.
דגי בריכה / מים מתוקים
- בס- 145 קק"ל, 19 גר' חלבון, 9% שומן
- זן זה עשיר בחומצת שומן אומגה 3
- מוסר- 90 קק"ל, 19 גר' חלבון, 2.5% שומן
- קרפיון- 120 קק"ל, 17 גר' חלבון, 6.5% שומן
- לברק- 175 קק"ל, 19 גר' חלבון, 12% שומן
- זן זה עשיר בחומצת שומן אומגה 3
- אמנון (מושט)- 75-130 קק"ל, 20 גר' חלבון, 5% שומן
- זן זה עשיר בויטמין D, צריכה של 100 גר' דג אמנון ביום מספקת את המינון היומי של ויטמין D
- ב-100 גר' לאחר הכנה אמנון קפוא של "דגי תנובה" יש 75 קק"ל
- פורל- 138 קק"ל, 20 גר' חלבון, 7.5% שומן
- זן זה עשיר בחומצת שומן אומגה 3
- זן זה עשיר בויטמין D, צריכה של 100 גר' דג אמנון ביום מספקת את המינון היומי של ויטמין D
↵ הידעת? דגי הבריכה מתאפיינים בריכוז נמוך של נתרן.
חלוקה קלורית- תצוגה מהזן בעל הערך הקלורי הגבוה לנמוך
↵ הערך הקלורי הגבוה ביותר ל-100 גר' לאחר הכנה
סלמון
דניס
לברק
בס
פורל
טונה
קרפיון
אמנון (מושט)
מוסר
↵ הערך הקלורי הנמוך ביותר ל-100 גר' לאחר הכנה
לסיכום, צריכת דגים בתזונה היומית ובפרט דגי בריכה, הינה חיונית מאחר והם מהווים מקור איכותי לחומצת השומן אומגה 3. כיום, תעשיית הדגים הקפואים מתפתחת ואלה מהווים חלק עיקרי מהתזונה. בשל ציפוי הקרח (עד 20% ציפוי קרח) המכיל חומרים סופחי נוזלים שמטרתם להאריך את חיי המדף של הדג הקפוא, משקל הדג כשלעצמו יורד, אל מול משקל המים שמכיל. מסיבה זו מתקיימים הבדלים משמעותיים בערכים הקלוריים של הדגים.
-
הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.