אוזני המן קלאסיות
מרכיבים (35 יחידות):
75 גר׳ חמאה מומסת
1 ביצה (L)
90 גר׳ (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
למילוי- נוטלה, ממרח תמרים, לוטוס, ממרח מובנפיק
לעיטור- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
שמים את החמאה בקערה ובאופן הדרגתי מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי טריפה לתערובת בהירה.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים לטרוף לקבלת תערובת משחתית.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומאחדים לכדור בצק רך וגמיש.
מעבירים למקרר ל-30-40 דק׳ על מנת שיהיה יותר נוח לעבוד עם הבצק.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מקמחים בנדיבות משטח ומרדדים את הבצק לעלה דק.
באמצעות חותכן עוגיות עגול קורצים עיגולים בקוטר 6 ס״מ.
במרכז כל עיגול מניחים 1/2 כפית (3 גר׳) מילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.
מאחדים היטב את הקצוות על מנת שאוזני ההמן לא יפתחו במהלך האפייה. ניתן להרטיב את הקצוות עם מעט מים על מנת להקל בחיבור הקצוות.
אם יש לכן זמן- אפשר להניח את אוזני ההמן במקרר לפני האפייה וזה יכול לעזור למנוע את פתיחתן במהלך האפייה.
אופים כ-12-15 דק׳ עד שהעוגיות מזהיבות והקצוות השחימו מעט.
מצננים ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.
אורזים בנייר צלופן ומפנקים מישהו/י אהוב/ה.
- ערך קלורי ליחידה- 60~ קק״ל (משתנה באופן מינורי בהתאם למילוי)
- במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן קוקוס בכמות של 60 גר'
- ניתן להפחית בחצי את אבקת הסוכר אם רוצים לעדן את המתיקות