בורקס גבינה
מרכיבים (50 יחידות):
1 אריזת בצק עלים מופשר
250 גר׳ (גביע) קוטג׳ 5%
200 גר׳ (אריזה) גבינה בולגרית 5% מפוררת
4 פרוסות גבינה צהובה 15% מגורדת
מעט מלח, פלפל
לאפייה-
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות לתערובת אחידה ומתבלים.
מקמחים היטב משטח עבודה, פותחים את בצק העלים המופשר וחוצים לשניים. מרדדים היטב לעלה דק ומחלקים אותו לריבועים שווים עד כמה שניתן.
מניחים במרכז כל ריבוע בצק כפית מילוי גבינה וסוגרים למשולש. בשלב זה ניתן ליישר את המשולש באמצעות חיתוך הקצוות.
באמצעות מזלג מהדקים את קצות הבורקס.
מניחים את הבורקסים במרווחים בתבנית, מורחים בביצה ומפזרים בנדיבות שומשום.
אופים כ30-35 דק׳ או עד שהבורקסים שחומים.
- ערך קלורי ליחידה- 85 קק"ל
- לגרסה נטולת גלוטן- ניתן להשתמש בבצק עלים לל"ג