בלינצ'ס במילוי גבינה ופטריות
מרכיבים (8 יחידות):
לבלילה-
140 גר׳ (1 כוס) קמח חיטה לבן
250 מ״ל (1 כוס) חלב 3%
2 ביצים (L)
למילוי-
250 גר׳ (גביע) ריקוטה קלאסית
1 בצל קצוץ
1/2 סלסלת פטריות קצוצות
מלח, פלפל
לרוטב שמנת-
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 9%
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה מערבבים את מרכיבי הבלילה ליצירת בלילה חלקה ללא גושים.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומתיזים תרסיס שמן. יוצקים 1/4 כוס מהבלילה במחבת ליצירת בלינצ׳ס דק. ממתינים ליצירת בועיות קטנות והופכים את הבלינצ׳ס לצידו השני עד השחמה קלה.
חוזרים על הפעולות עם יתר הכמות.
להכנת המילוי- מחממים מחבת על להבה בינונית ומתיזים תרסיס שמן. מניחים את הבצל ומקפיצים 2-3 עד שהופך למוזהב. מוסיפים 2/3 מכמות הפטריות, מתבלים ומטגנים לעוד 2-3 דק׳ נוספות או עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מעט מנפחן. מורידים מהאש לפני שהן מתחילות להפריש נוזלים.
מצננים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את גבינת הריקוטה. מערבבים היטב.
כעת ממלאים את הבלינצ׳סים. מניחים כף מהמילוי במרכז כל בלינצ׳ס ויוצרים קיפול מעטפת. מניחים בתבנית משומנת.
חוזרים על הפעולה עם יתר הכמות.
מכינים את הרוטב- מחממים סיר קטן עם מעט תרסיס שמן. מוסיפים את יתרת הפטריות ומטגנים 2-3 דק׳. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ושופכים על הבלינצ׳סים המגולגלים.
מפזרים מעט פרמז׳ן ואופים 15-20 דק׳ עד השחמה קלה.
- ערך קלורי ליחידה ללא רוטב- 140 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה עם רוטב- 180 קק״ל
- ניתן להשתמש בקמח כוסמין / מלא או בתחליפי קמח באותה הכמות
- ניתן להשתמש בתחליפי חלב באותה הכמות