דלעת ערמונים ממולאת בירקות
מרכיבים (2 מנות):
מרכיבים:
1 דלעת ערמונים
3 יחידות פטריות שמפניון
1/2 קישוא
1/2 בצל
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
שוטפים את הדלעת וחותכים אותה במרכזה (לאורך). יוצרים חתך קטן בגב הדלעת, בחלק הכי בולט שלה על מנת שתונח ביציבות על תבנית האפייה.
מנקים היטב מהגרעינים ומרססים בספריי שמן, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-30-40, עד שחצאי הדלעת זהובים והתרככו.
בינתיים מכינים את מילוי הירקות- קולפים את הבצל והקישוא וחותכים לקוביות, כך גם את הפטריות. מחממים מחבת על להבה בינונית ומרססים בספריי שמן.
מטגנים את הבצל, הקישוא והפטריות כ-5 דק' עד שמשחימים קלות. מתבלים במלח ופלפל. מורידים מהאש ומצננים.
ממלאים את חצאי הדלעת במילוי הירקות.
מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 5 דק' על 190 מעלות.
- ערך קלורי למנה- 120 קק"ל