חומוס ביתי

קטגוריה || תוספות
המתכון הבא מוקדש לכל ההריוניות בקהל שחוות דודא עזה לחומוס לאורך תקופת ההיריון! תתפנקו (:

חומוס ביתי


 

מרכיבים:
285 גר' (2 כוסות) חומוס מוקפא
60 גר' (1/4 כוס) טחינה גולמית
60 גר' (1/4 כוס) מים ממי החומוס
2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום קלופות ושלמות
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים למשך 5-10 דק', עד שהמים חמימים למגע.
בשלב זה מומלץ להפריד את הקליפה השקופה מגרגירי החומוס על מנת לקבל חומוס במרקם חלק אבל לממהרות- לא חובה.
נשמור 1/4 כוס ממימי החומוס ואת היתר נסנן.
נעביר את החומוס למעבד מזון ונוסיף את כל יתר המרכיבים.
נפעיל את המעבד על מהירות מקסימלית ונטחן הכל עד קבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.
נעביר לצלחת, נשפוך מעט שמן זית ונקשט בפפריקה מתוקה.
מומלץ להכין מנה כפולה כי החומוס יוצא טעים מידי!

  • השתמשתי בחומוס מוקפא של סנפרוסט על מנת לקצר תהליכים אבל ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס משימורים. הכמות ואופן ההכנה יהיו זהים
  • השתמשתי בטחינה גולמית מלאה שהפכה את החומוס למעט יותר כהה
  • ערך קלורי לכל הכמות- 980 קק"ל
של מסעדה
קטגוריה || תוספות

מאמרים אחרונים

עוד מתכונים מקטגוריית תוספות

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.