חומוס ביתי
מרכיבים:
285 גר' (2 כוסות) חומוס מוקפא
60 גר' (1/4 כוס) טחינה גולמית
60 גר' (1/4 כוס) מים ממי החומוס
2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום קלופות ושלמות
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים למשך 5-10 דק', עד שהמים חמימים למגע.
בשלב זה מומלץ להפריד את הקליפה השקופה מגרגירי החומוס על מנת לקבל חומוס במרקם חלק אבל לממהרות- לא חובה.
נשמור 1/4 כוס ממימי החומוס ואת היתר נסנן.
נעביר את החומוס למעבד מזון ונוסיף את כל יתר המרכיבים.
נפעיל את המעבד על מהירות מקסימלית ונטחן הכל עד קבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.
נעביר לצלחת, נשפוך מעט שמן זית ונקשט בפפריקה מתוקה.
מומלץ להכין מנה כפולה כי החומוס יוצא טעים מידי!
- השתמשתי בחומוס מוקפא של סנפרוסט על מנת לקצר תהליכים אבל ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס משימורים. הכמות ואופן ההכנה יהיו זהים
- השתמשתי בטחינה גולמית מלאה שהפכה את החומוס למעט יותר כהה
- ערך קלורי לכל הכמות- 980 קק"ל