חזה עוף, פתיתים וירקות בסיר אחד
מרכיבים (6 מנות):
למרינדה-
1 ק״ג חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות סויה (עדיף מופחתת נתרן)
1 כף רוטב טריאקי
1 כף קטשופ
1 כף חרדל דיז׳ון
2 כפיות דבש
לכל הסיר-
1 בצל קצוץ
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 כף שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות פתיתים
2-2.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את קוביות חזה העוף, ככל שתשרו יותר זמן כך העוף יספוג טעמים.
מחממים סוטאז׳ (סיר נמוך ורחב), שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הגמבה ומטגנים 2-3 דק׳ נוספות.
מוסיפים את קוביות העוף (המושרה במרינדה או גולמי) ומטגנים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן, משהו כמו 10-15 דק׳. הקפידו לערבב בשלב זה.
מתבלים במלח ופלפל.
*התיבול צריך להיות מאוד עדין כי מקבל טעמים מהמרינדה.
מוסיפים את הפתיתים והמים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-10 דק׳ עד שהפתיתים מתרככים והמים מתאדים לגמרי.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
- ניתן להחליף את קוביות העוף בקוביות טופו