לזניית גבינות

זה לא סוד שלזנייה זה המזון האהוב עלי ביותר על כל צורותיו. הרי לכן הגרסה החלבית והמפנקת ביותר של לזניית גבינות

לזניית גבינות


 

מרכיבים:
לתערובת גבינות-
250 גר' (גביע) קוטג' 5%
125 גר' (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
60 גר' (פרוסה עבה) גבינה מלוחה 5% מגורדת (חמד / בולגרית)
1 ביצה (M)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

למלית בצל ופטריות-
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
2 בצלים קלופים ופרוסים לטבעות
3 שיני שום כתושות
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל

לרוטב בשמל-
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
4 כפות קמח לבן / קורנפלור
25 גר' חמאה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

עלי לזניה
גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי תערובת הגבינות ומניחים בצד.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומטגנים את מרכיבי מלית הבצל והפטריות עד שהבצל הופך לשקוף. מורידים מהאש, מתבלים ומצננים.
בסיר קטן מניחים את כל מרכיבי רוטב הבשמל ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת כך שכל הקמח נטמע בנוזל ולא נותרים גושים. הרוטב מוכן כאשר הוא מסמיך.
כעת מרכיבים את הלזנייה-
משמנים תבנית פיירקס 30*30 ומתחילים בשכבת עלי הלזנייה.
מעל עלי הלזנייה מניחים באחידות רבע מתערובת הגבינות ומעליה רבע ממלית הבצל והפטריות.
חוזרים על הפעולה עד סיום המרכיבים (סה"כ 4 שכבות של עלי לזנייה). מסיימים בעלי הלזנייה.
שופכים את רוטב הבשמל ומפזרים באחידות על גבי שכבת עלי הלזנייה.
עוטפים בנייר כסף ואופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש.
מורידים את נייר הכסף, מפזרים בנדיבות פרמז'ן וממשיכים לאפות כ-40-50 דק' נוספות עד שהלזנייה משחימה בצורה אחידה.

  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 15)- 160 קק"ל
מפנקת ברמות

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.