מאפה בצק עלים ותפוחים
מרכיבים:
500 גר' (1/2 אריזה) בצק עלים מופשר
75 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
לאפייה- ביצה טרופה
לעיטור- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחממים מחבת על להבה בינונית וממיסים בה חמאה. מוסיפים את התפוחים, הסוכר, הקינמון ותמצית הוניל ומבשלים עד שהתפוחים התרככו אך לא איבדו את צורתם והסוכר מקבל צבע קרמלי מעט סמיך. מורידים מהאש ומצננים.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים קלות את בצק העלים. מניחים במרכז ולאורכו של הבצק את תערובת התפוחים. מגלגלים לרולדה הדוקה ולאחר מכן לשבלול.
מורחים בביצה ואופים 50-60 דק' או עד שהמאפה שחום בצורה אחידה ואפוי גם בחלקו הפנימי.
מצננים ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.
מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
- ערך קלורי למנה (פרוסה מתוך 16)- 180 קק״ל