מאפינס בננה וחמאת בוטנים
מרכיבים (8 יחידות):
2 בננות רכות
2 ביצים (M)
200 גר' (גביע) אשל
100 גר' (כוס פחות 4 כפות) קמח חיטה לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
60 גר' (1/4 כוס) ממרח חמאת בוטנים טבעי
5 גר' (1 כפית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
באמצעות מזלג מועכים את הבננות למחית ומוסיפים בזו אחר זו את הביצים תוך טריפתן.
מוסיפים את האשל וחמאת הבוטנים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המרכיבים היבשים- קמח, סוכר ואבקת אפייה ומטמיעים היטב בתערובת הרטובים.
יוצקים את הבלילה אל תבנית השקעים וממלאים כל שקע בכ-3/4 מהגובה.
אופים בתנור למשך 30-35 דק' או עד שהמאפינס שחומים ותפוחים וקיסם במרכז יוצא עם גרגירים לחים.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 8 יחידות)- 188 קק"ל
- ניתן לשמור את המאפינס בהקפאה
- ניתן להמיר את האשל ביוגורט טבעי באותה הכמות או יוגורט על בסיס סויה באותה הכמות
- ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא באותה הכמות