מאפינס מייפל ואגוזים
מרכיבים (8 יחידות):
2 ביצים (L)
120 גר' (1/3 כוס) מייפל טבעי
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
55 גר' (1/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
200 גר' (גביע) אשל
50 גר' (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, המייפל ותמצית הוניל.
מוסיפים את האשל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומאחדים.
את האגוזים ניתן להכניס לבלילה, לפזר מעל המאפינס או לוותר לגמרי- לבחירתכן!
מכניסים לתנור ואופים כ-35 דק׳, עד שהמאפינס תפוחים, שחומים וקיסם יוצא יבש.
שומרים בקופסה אטומה במקרר/במקפיא.
מומלץ לחמם לפני ההגשה.
- ערך קלורי ליחידה (ללא אגוזים)- 187 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (עם אגוזים)- 230 קק״ל
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את האשל ביוגורט על בסיס סויה באותה הכמות