מאפינס תותים
מרכיבים (8 יחידות):
140 גר' (כוס) קמח לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%
2 ביצים (L)
175 גר' (כוס) תותים טריים קצוצים
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים. טורפים את הביצים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את השמנת, השמן ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת בהירה ואחידה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
מוסיפים את התותים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כל שקע כ-3/4 מהגובה.
אופים כ- 35 דק', או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים בצורה אחידה וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.
- ערך קלורי ליחידה- 215 קק"ל
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את השמנת במעדן על בסיס סויה או שמנת צמחית באותה הכמות
- לגרסה דלה בלקטוז- ניתן להמיר את השמנת במעדן דל / נטול לקטוז באותה הכמות