מאפינס תפוז ופירות יער

קטגוריה || מאפים מתוקים
תמיד יש לי תחושת בית חם כשאני מכינה מאפינס, משהו בריח האפייה עושה לי להירגע (: הפעם הכנתי את המאפינס בנגיעות של תפוז ופירות יער, מה שנותן לו טעם מפנק. נסו גם אתן!

מאפינס תפוז ופירות יער


 
מרכיבים (8 יחידות):
1/3 כוס מיץ תפוזים (מיץ מתפוז סחוט אחד או פשוט מיץ תפוזים)
1 ביצה (L)
גביע (200 גר') מעדן ביו טבעי 3%
140 גר' (כוס) קמח חיטה לבן
120 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה

לקישוט- 1/2 כוס פירות יער קפואים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצה, מיץ התפוזים והמעדן לתערובת אחידה ובהירה.
מוסיפים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
מוסיפים את השמן ומאחדים.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כל שקע כ-3/4 מהגובה.
מקשטים כל מאפינס בפירות יער.
אופים כ- 35 דק', או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים בצורה אחידה וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.

  • ערך קלורי ליחידה- 206 קק"ל
  • לגרסה פרווה ו/או נטולת לקטוז- ניתן להמיר את המעדן במעדן על בסיס סויה באותה הכמות
  • לגרסה דלה בלקטוז- ניתן להמיר את המעדן במעדן דל / נטול לקטוז באותה הכמות
  • לכל המהרהרות לגבי הטעם התפוזי- הוא מאוד עדין כאן!
אין ביס מפנק כזה
קטגוריה || מאפים מתוקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.