מאפינס תפוז ופירות יער
מרכיבים (8 יחידות):
1/3 כוס מיץ תפוזים (מיץ מתפוז סחוט אחד או פשוט מיץ תפוזים)
1 ביצה (L)
גביע (200 גר') מעדן ביו טבעי 3%
140 גר' (כוס) קמח חיטה לבן
120 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
לקישוט- 1/2 כוס פירות יער קפואים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצה, מיץ התפוזים והמעדן לתערובת אחידה ובהירה.
מוסיפים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
מוסיפים את השמן ומאחדים.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כל שקע כ-3/4 מהגובה.
מקשטים כל מאפינס בפירות יער.
אופים כ- 35 דק', או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים בצורה אחידה וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.
- ערך קלורי ליחידה- 206 קק"ל
- לגרסה פרווה ו/או נטולת לקטוז- ניתן להמיר את המעדן במעדן על בסיס סויה באותה הכמות
- לגרסה דלה בלקטוז- ניתן להמיר את המעדן במעדן דל / נטול לקטוז באותה הכמות
- לכל המהרהרות לגבי הטעם התפוזי- הוא מאוד עדין כאן!