נגאטס עוף
מרכיבים (35 מנות):
לתערובת עוף-
1 ק"ג חזה עוף טחון
1.5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת מרק
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי-
3 ביצים (L)
70 גר' (1/2 כוס) קמח
1.5 כוסות פירורי לחם
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי תערובת העוף.
מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים 35 יחידות חטיפי עוף ומניחים בתבנית.
מקפיאים למשך 20-30 דק' על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
בנתיים מכינים שלוש קערות שונות- האחת עם קמח, השנייה עם ביצים טרופות והשלישית עם פירורי לחם.
לאחר ההקפאה מצפים את חטיפי העוף בקמח, מעבירים לטבילה בביצה ולבסוף מצפים בפירורי לחם.
חוזרים על הפעולה עם יתר הכמות.
מומלץ להקפיא ולאפות לפי כמות רצויה.
לאפייה- מחממים תנור על 190 מעלות ומניחים את כמות הנגאטס הרצויה. אופים 15-20 דק' עד שהנגאטס הופך זהוב.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 35)- 85 קק"ל