עוגיות חמאת בוטנים
מרכיבים (44 יחידות):
50 גר׳ חמאה מומסת
1 ביצה (L)
100 גר׳ (1/3 כוס) חמאת בוטנים טבעית
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
90 גר׳ (1/3 כוס פחות כף) סוכר לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה טורפים את הביצה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים את החמאה, חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומטמיעים בתוך התערובת לקבלת בצק גמיש, רך וחלק.
קורצים כ-40-45 כדורים קטנים ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
באמצעות שיני מזלג יוצרים הטבעה על גבי העוגיות.
אופים 12-15 דק׳ או עד שתחתית העוגייה משחימה קלות.
מצננים ושומרים בכלי אטום.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 44 יחידות)- 45 קק״ל