עוגיות שיבולת שועל ופקאן
מרכיבים (60 יחידות):
100 גר׳ (1 כוס) שיבולת שועל טחונה דק
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן
60 גר׳ (1/2 כוס) פקאן טבעי קצוץ גס
160 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה מומסת
2 ביצים (m)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה טורפים את הסוכר עם החמאה לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מוסיפים את יתרת המרכיבים- שיבולת השועל, הקמח, הפקאנים והסודה לשתייה ומערבבים להטמעה מלאה בתערובת הרטובים וליצירת כדור בצק רך וגמיש.
במידה והבצק דביק מידי למגע, אפשר להניח ל15-30 דק׳ במקרר לעבודה נוחה יותר.
באמצעות כפית מדידה (בגודל חצי כפית) יוצרים עוגיות פחוסות ומניחים במרווחים בתבנית.
סה״כ 60 עוגיות.
אופים 12-15 דק׳ או עד שתחתית העוגיות משחימה.
מצננים בטמפ׳ החדר ושומרים 3-4 ימים בכלי אטום.
-
ערך קלורי ליחידה 50 קק״ל