עוגיות שיבולת שועל ופקאן

קטגוריה || קינוחים
מה נגיד ומה נאמר? מזל שהמתכון הוא ל-60 יחידות כי הן מתחסלות במהירות

עוגיות שיבולת שועל ופקאן


 

מרכיבים (60 יחידות):
100 גר׳ (1 כוס) שיבולת שועל טחונה דק
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן
60 גר׳ (1/2 כוס) פקאן טבעי קצוץ גס
160 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה מומסת
2 ביצים (m)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה טורפים את הסוכר עם החמאה לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מוסיפים את יתרת המרכיבים- שיבולת השועל, הקמח, הפקאנים והסודה לשתייה ומערבבים להטמעה מלאה בתערובת הרטובים וליצירת כדור בצק רך וגמיש.
במידה והבצק דביק מידי למגע, אפשר להניח ל15-30 דק׳ במקרר לעבודה נוחה יותר.
באמצעות כפית מדידה (בגודל חצי כפית) יוצרים עוגיות פחוסות ומניחים במרווחים בתבנית.
סה״כ 60 עוגיות.
אופים 12-15 דק׳ או עד שתחתית העוגיות משחימה.
מצננים בטמפ׳ החדר ושומרים 3-4 ימים בכלי אטום.

  • ערך קלורי ליחידה 50 קק״ל

קטגוריה || קינוחים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.