עוגת שבילי תפוחים בחושה
מרכיבים (תבנית קוגלהוף):
לבלילה-
210 גר' (1.5 כוסות) קמח לבן
120 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
3 ביצים (M)
200 גר' (גביע) יוגורט ביו 3%
120 גר' (1/2 כוס) שמן קנולה
10 גר' (שקית) אבקת אפייה
לשבילי תפוחים-
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר חום
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.
מחממים מחבת על להבה בינונית ושמים בה את המרכיבים לשבילי תפוחים. מבשלים עד שהתפוחים התרככו אך לא איבדו את צורתם. מורידים מהאש ומצננים.
בקערה טורפים את הביצים תוך הוספת הסוכר באופן הדרגתי, עד קבלת תערובת בהירה. מוסיפים את מעדן הביו והשמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את היבשים- קמח ואבקת אפייה לתערובת חלקה ללא גושים.
כעת מרכיבים את העוגה-
מניחים 1/4 ממילוי התפוחים בתחתית התבנית ומעל יוצקים כרבע מבלילת העוגה. חוזרים על הפעולה ומסיימים בשכבת הבלילה.
אופים 35-40 דק' או עד שהעוגה זהובה באחידות וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- ערך קלורי למנה (פרוסה מתוך 20)- 130 קק״ל