עוגת שמנת אגוזים וקינמון
מרכיבים (תבנית קוגלהוף):
3 ביצים (M)
210 גר' (1.5 כוסות) קמח חיטה לבן
90 גר' (1/3 כוס) סוכר
200 גר' (גביע) שמנת חמוצה "אורגינל" 9%
100 גר' (1/2 כוס) שמן קנולה
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
לתערובת אגוזים וקינמון:
120 גר' (כוס) אגוזי מלך קצוצים
50 גר' (3 כפות) סוכר חום
1 כף קינמון טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמנת, השמן, החלב ותמצית הוניל ומערבבים היטב לאיחוד המרכיבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומטמיעים לקבלת תערובת חלקה נטולת גושים.
בקערה קטנה מערבבים את האגוזים, הקינמון והסוכר.
מעבירים את הבלילה לתבנית ויוצקים אליה את תערובת האגוזים והקינמון. מטמיעים את תערובת האגוזים והקינמון בתנועות שמיניות בתוך הבלילה.
אופים 35-45 דק' או עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שומרים את העוגה 3-4 ימים בכלי אטום.
- ערך קלורי לפרוסה מתוך (20)- 175 קק״ל
- לגרסה פרווה- ניתן להחליף את החלב במיץ תפוזים / תחליף חלב באותה הכמות ואת השמנת החמוצה ביוגורט על בסיס סויה / שמנת צמחית באותה הכמות