עוף ותפו"א על הגז
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג שוקי עוף
2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל קלוף ופרוס
4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
מלח, פלפל, 1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס מים רותחים
1 כף שמן קנולה
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז' (סיר רחב ונמוך) על להבה בינונית ובו כף שמן.
מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את שוקי העוף ומשחימים קלות מכל הכיוונים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה, התבלינים והנוזלים.
מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר.
מבשלים 35-40, עד שתפוחי האדמה רכים (מזלג ננעץ בקלות) והעוף מבושל ומתפרק בקלות מהעצם.
להשחמה סופית ניתן להכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות.