עוף, פתיתים וירקות בסיר אחד
מרכיבים (8 מנות):
1 ק״ג שוקי עוף
1 בצל יבש פרוס לחצאי טבעת
3 שיני שום פרוסות
1 גמבה חתוכה למקלות דקים
1 קישוא פרוס לטבעות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות פתיתים
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן
מלח, פלפל, מעט אבקת מרק
אופן ההכנה:
מנקים את שוקי העוף ושוטפים בזרם מים דק.
חותכים את כל הירקות.
מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ושטוח) על אש בינונית, שמים את השמן ומיד את הבצל הפרוס. מטגנים 2-3 דקות עד שהבצל הופך לשקוף ומוסיפים את השום.
מוסיפים את שוקי העוף, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים במכסה ומבשלים 30 דק׳. העוף ישנה את צבעו ויפריש נוזלים- זה בסדר ????????????????
כעבור 30 דקות, מוסיפים את שאר הירקות (למעט הפטרוזיליה), מתבלים ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עם מכסה סגור 15 דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את הפתיתים ואת המים (וודאו שהמים מכסים את הפתיתים על מנת שיתבשלו כראוי). מכסים שוב ומבשלים 5-10 דק׳ עד שהפתיתים מתרככים והנוזלים מצטמצמים לחלוטין.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים.