פנקייק בננה
מרכיבים (20 יחידות):
2 בננות רכות
2 ביצים (M)
200 גר' (גביע) יוגורט ביו 3%
75 גר' (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מועכים את הבננות באמצעות מזלג. אחת אחרי השנייה ותוך כדי טריפה, מוסיפים את הביצים. ממשיכים לטרוף עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים את היוגורט ואת תמצית הוניל ומטמיעים בתערובת.
מוסיפים את היבשים- קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.
על להבה בינונית מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן קנולה.
מניחים כף (מטבח) מתערובת הפנקייק וממתינים עד שייווצרו בועות בדפנות הפנקייק.
באמצעות תרבד הופכים את הפנקייק ומשחימים גם מצידו השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכמות.
מגישים עם ממרח אהוב- מייפל/נוטלה וכל אפשרות אחרת.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 20 יחידות)- 40 קק"ל
- ניתן לשמור את התערובת בצנצנת אטומה במקרר עד יומיים