פסטה ברוטב שמנת ודלעת ערמונים

קטגוריה || תוספות
מאז שגיליתי את הדלעת ערמונים- התאהבתי. היא במרקם משי מושלם ויחד עם הפסטה זה פשוט חוויה

פסטה ברוטב שמנת ודלעת ערמונים


 

מרכיבים (6 מנות):
1/2 דלעת ערמונים אפויה
250 גר׳ (1/2 אריזה) פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
25 גר׳ חמאה
2 שיני שום כתושות
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 9%
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים חתך בגב הדלעת על מנת שתונח ביציבות על התבנית.
מוציאים את גרעיני הדלעת ומנקים את ״השערות״ ממרכז הדלעת. מרססים בתרסיס שמן ואופים כ-35 דק׳ עד שהדלעת זהובה והתרככה.
כשהדלעת מוכנה, מגרדים את תוכנה לצלחת (נפתרים מהקליפה) ובאמצעות מזלג מועכים ל״פירה״ חלק.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים ושומרים שתי כוסות ממי הבישול בצד.
מכינים את הרוטב- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את החמאה ואת שיני השום ומטגנים עד שמזהיבות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד תחילת רתיחה (כשבצידי המחבת מתחילות להופיע בועיות).
מוסיפים את פירה הדלעת והתיבול ומערבבים היטב להטמעת כל הדלעת בשמנת.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
אם הרוטב סמיך מידי, ניתן להוסיף ממי הבישול ששמרתן בצד.
מתקנים תיבול ומגישים עם פרמז׳ן מלמעלה.

  • במקום חמאה אפשר להשתמש ב-1 כף שמן זית/קנולה
  • במקום שמנת אפשר להשתמש בשמנת צמחית או על בסיס סויה
  • אם לא מצאתן דלעת ערמונים אצל הירקן, אפשר להשתמש בבטטה (אם כי הדלעת נותנת מרקם משי מושלם ????)
ביס של העולמות
קטגוריה || תוספות

מאמרים אחרונים

עוד מתכונים מקטגוריית תוספות

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.