פשטידת בצל והפתעת גבינה
מרכיבים:
3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) שמנת חמוצה עד 15%
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 פרוסת גבינה צהובה עד 15%
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית פיירקס מרובעת (21*21).
מחממים מחבת על להבה בינונית, מרססים במעט תרסיס שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים חמש דק׳ עד שהבצל משחים קלות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים והשמנת ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים.
יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומניחים באקראי חתיכות מפרוסת הגבינה.
יוצקים מעל הגבינה את יתר התערובת ומכניסים לתנור לאפייה של 35-40 דק׳ עד שהפשטידה משחימה וקיסם יוצא יבש.
פורסים את הפשטידה ל-12 או 16 חתיכות.
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 12 יחידות)- 80 קק״ל
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 16 יחידות)- 60 קק״ל