פשטידת בצל והפתעת גבינה

מתכון פשוט וקל ופשוט טעים!

פשטידת בצל והפתעת גבינה


 

מרכיבים:
3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) שמנת חמוצה עד 15%
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 פרוסת גבינה צהובה עד 15%
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית פיירקס מרובעת (21*21).
מחממים מחבת על להבה בינונית, מרססים במעט תרסיס שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים חמש דק׳ עד שהבצל משחים קלות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים והשמנת ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים.
יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומניחים באקראי חתיכות מפרוסת הגבינה.
יוצקים מעל הגבינה את יתר התערובת ומכניסים לתנור לאפייה של 35-40 דק׳ עד שהפשטידה משחימה וקיסם יוצא יבש.
פורסים את הפשטידה ל-12 או 16 חתיכות.

  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 12 יחידות)- 80 קק״ל
  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 16 יחידות)- 60 קק״ל
קלאסי

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.