פשטידת ברוקולי
מרכיבים:
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
2 ביצים (L)
125 גר׳ (1/2 אריזה) גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
120 מ״ל (1/2 כוס) חלב
125 מ״ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
400 גר׳ (1/2 חב׳) ברוקולי קפוא
5 גר׳ (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית פיירקס מרובעת / תבנית אינגליש.
מניחים את הברוקולי הקפוא בקערה עם מים רותחים ל-5 דקות. לאחר מכן מסננים וקוצצים דק.
בקערה טורפים את הביצים לקציפה בהירה, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים את הטמעת כל הקמח בתערובת.
מוסיפים את הבולגרית והברוקולי ומערבבים בעדינות.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-35-40 דק׳ עד שהפשטידה משחימה באחידות וקיסם במרכז יוצא יבש.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 12 יחידות)- 97 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 73 קק״ל