פשטידת קישוא ובצל
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים (L)
1 כף שמן קנולה
250 גר' (גביע) קוטג' 5%
125 גר' (1/2 גביע) שמנת לבישול 15%
120 גר' (כוס) קמח כוסמין מלא
1/2 שקית (כפית) אבקת אפייה
מלח, פלפל
לאפייה- גבינה מגורדת (צהובה/פרמז'ן/גאודה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית (אינגליש קייק) בנייר אפייה.
מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הקישואים לעוד 2-3 דקות ומורידים מהאש.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את הקוטג' ואת השמנת לבישול.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומטמיעים היטב במרכיבים הרטובים.
לבסוף מוסיפים את הבצל והקישוא המוקפצים ומערבבים עד שהם נטמעו בתערובת.
מעבירים לתבנית, מפזרים מעל גבינה מגורדת ואופים על 190 מעלות 35-40 דק', או עד שהפשטידה תפוחה, יציבה וזהובה.
פורסים את הפשטידה ל-20 פרוסות ומגישים לצד סלט.
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 20)- 65 קק"ל
- ניתן להמיר את קמח הכוסמין לקמח חיטה לבן