קציצות בקר ובורגול בסיר אחד
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות-
500 גר׳ בשר טחון
2 קישואים קלופים ומגורדים בפומפייה
1 בצל קצוץ
פטרוזיליה/כוסברה קצוצים בשפע
מלח, פלפל, ראס אל חנות
לתבשיל-
1 כוס בורגול
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
1 כף שמן קנולה
1 קישוא פרוס לטבעות
1-1.5 כוסות מים (לפי הצורך)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה מערבבים את מרכיבי הקציצות ולשים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית האפייה. אופים 15-20 דק׳.
בינתיים מכינים את התבשיל- מחממים סיר סוטאז׳ על להבה בינונית. מוסיפים את השמן והקישואים.
מוסיפים את הקציצות לסיר ו-1/2 כוס מים. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דק׳.
מוסיפים את הבורגול, החומוס ו-1/2 כוס מים.
מתבלים ומבשלים ללא מכסה עד שהמים התאדו והבורגול התרכך ונהיה מוכן.
- ערך קלורי למנה- 246 קק"ל