קציצות ברוטב מנגולד ודלעת
מרכיבים (30-35 יחידות):
לקציצות-
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ
2 קישוא קלוף ומגורד בפומפייה
2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה
חופן נדיב פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור לפי הטעם
אפשרות לציפוי- ביצה ופירורי לחם
לרוטב-
1 כף שמן קנולה
1 אריזת עלי מנגולד (ללא הגבעול הלבן) פרוסים לרצועות
1 אריזת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל חתוך לפרוסות
3 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל
1 כוס מים
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה והומוגנית.
קורצים כדורים קטנים. בשלב זה ניתן לטבול את הקציצות בביצה טרופה ולאחר מכן לצפות בפירורי לחם, ניתן גם לוותר על השלב הזה.
נתיז מעט ספריי שמן על הקציצות ונאפה בתנור על 190 מעלות במשך 15-20, עד שהקציצות יציבות ומבושלות (הן לא חייבות להתבשל ב-100%, הבישול יימשך בסיר).
להכנת הרוטב- מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית. שמים כף שמן, בצל ושום ומטגנים עד להזהבה הבצל. מוסיפים את המנגולד והדלעת ומתבלים.
מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים בעדינות.
מוסיפים בזהירות את הקציצות אל סיר הרוטב, מכסים במכסה ומבשלים 40-60 דק׳ על להבה נמוכה עד שמרבית הרוטב (לא כולו) הצטמצם, הדלעת והמנגולד רכים.
- ערך קלורי ליחידה- 60 קק"ל
- מומלץ להיעזר במאמר "עושים סדר בסופר- מחלקת בשרים ועופות" לבחירת נתח דל שומן