קציצות הודו ופסטה ברוטב אדום
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות-
1 ק״ג עוף הודו טחון
2 קישואים קלופים
1 בצל קלוף
3 שיני שום
90 גר׳ (1 כוס) פירורי לחם
חופן פטרוזיליה
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
לרוטב-
1 כף שמן קנולה
1 בצל קלוף וקצוץ
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
240 גר׳ (אריזה) עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
2 כוסות מים רותחים
250 גר׳ (1/2 שקית) פסטה משרוקית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
במעבד מזון שמים את הקישואים, הבצל, הפטרוזיליה והשום וטוחנים דק. ניתן במקום לגרד בפומפייה.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את ההודו, פירורי הלחם והתבלינים ולשים היטב 3-4 דק׳.
יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג פחוס ומניחים בתבנית האפייה. אופים כ-20 דק׳.
בינתיים מכינים את הרוטב-
מחממים על להבה בינונית סיר סוטאז׳ (נמוך ורחב), ושמים בו את השמן והבצל. מטגנים עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום וקוביות העגבניות.
מטגנים עד שהעגבניות מתרככות מעט ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והמים ומערבבים.
כשהקציצות מוכנות, מעבירים אותם אל הרוטב בזהירות ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-20 דק׳.
כ-7 דק׳ לפני סיום, מוסיפים את הפסטה. אם תבחינו שחלק גדול מהרוטב התייבש, ניתן להוסיף עוד 1/2-1 כוס מים רותחים.
מבשלים ללא מכסה עד שהפסטה מבושלת והרוטב מסמיך.