קציצות חצי חצי
מרכיבים (35-40 יחידות):
לקציצות-
500 גר׳ בשר כתף (מס׳ 5) טחון
500 גר׳ בשר הודו טחון
2 בצלים קלופים
2 גזרים קלופים
1/2 חב׳ עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
1 כוס משקה סודה
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
לציפוי-
פירורי לחם
לרוטב עגבניות-
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
480 גר' (2 אריזות) עגבניות מרוסקות
1-2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מגרדים בפומפייה את הבצל והגזר ומניחים במסננת כדי להיפטר מהנוזלים.
בקערה גדולה מניחים את הבשר, הגזר והבצל נטולי הנוזלים, פטרוזיליה, תבלינים ולשים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
שופכים בהדרגה את כוס הסודה תוך כדי לישה.
קורצים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג ומעצבים אותם לאליפסה.
מכינים בקערה נפרדת את פירורי הלחם וכעת מצפים את הקציצות היטב מכל הכיוונים.
מניחים את הקציצות בתבנית האפייה ואופים 15-20 דק׳. כעבור רבע שעה, הופכים את הקציצות לצידן השני וממשיכים אפייה נוספת של 15 דק׳.
הקציצות מוכנות כשהן השחימו בצורה אחידה.
במידה ורוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות:
מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית. שמים כף שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.
כשהקציצות מוכנות- מוסיפים אותן בזהירות אל סיר הרוטב, מכסים במכסה ומבשלים 40-60 דק׳ על להבה נמוכה.