שניצל קישוא וגבינות
מרכיבים (10 יחידות):
4 קישואים בינוניים קלופים
2 בצלים קלופים
125 גר׳ (1/2 חבילה) גבינת טוב טעם 3%
70 גר׳ (פרוסה בעובי שתי אצבעות) גבינה בולגרית 5% מפוררת
2 ביצים (L)
120 גר׳ (1 כוס) פירורי לחם
מלח, פלפל
לציפוי- פירורי לחם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
באמצעות פומפייה מגרדים את הקישואים והבצלים.
מניחים במסננת בעלת חורים דקים עד שמרבית הנוזלים יצאו (אפשר להיעזר בכף ולמעוך את הירקות על מנת שהנוזלים יצאו ביעילות).
מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את יתרת המרכיבים.
באמצעות כף עץ מאחדים היטב לתערובת במרקם בצקי.
מחלקים ל-10 חלקים שווים ויוצרים קציצה שטוחה ועגולה מכל חלק.
בקערה נפרדת שמים פירורי לחם ומצפים כל שניצל מכל הכיוונים.
מניחים את השניצלים בתבנית אפייה ומרססים קלות באמצעות תרסיס שמן על מנת ליצור קראנצ׳יות.
אופים 15-20 דקות והופכים לצד השני לעוד 15-20 עד שמשחים בצורה אחידה.
שומרים במקרר ליומיים- שלושה או מקפיאים למשך זמן ארוך יותר.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 10 יחידות)- 99 קק"ל