מאפינס פטריות וגבינה בולגרית
מרכיבים (13 יחידות):
1 מארז פטריות שמפיניון טריות וחתוכות לקוביות קטנות
250 גר' (אריזה) גבינה בולגרית 5% מעודנת
250 מ"ל (כוס) חלב 3%
2 ביצים (L)
140 גר' (כוס) קמח חיטה לבן
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית שקעים.
בקערה גדולה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את החלב.
מוסיפים את הפטריות והגבינה ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לשקעים לקבלת 13 יחידות מאפינס ואופים 30-35 דק' או עד שהמאפינס שחומים.
שומרים במקרר 3-4 ימים או בהקפאה למשך זמן ארוך יותר.
- ערך קלורי ליחידה- 94 קק״ל
- לגרסה דלה / נטולת גלוטן- ניתן להשתמש בקמח כוסמין או תחליפי קמח לל"ג
- ניתן להחליף את החלב בכל תחליף חלב אחר ע"ב סויה / אורז וכו'