אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת הגרנולה
**הערכים מתייחסים ל-100 גר'
עד 5 כפיות סוכר ל-100 גר'
- VITALIA
כמות הנתרן הגבוהה ביותר.
- גרנולה PROTEIN תלמה
מועשרת בחלבון סויה.
- מנדל
מכילה מקור סוכר אחד.
מהגבוה לנמוך, כמות כפיות הסוכר יורדת.
5 כפיות סוכר ל-100 גר'
- הנמל
ללא נתרן, מכיל מקור סוכר אחד.
- שקדיה
מכיל שלושה מקורות סוכר שונים.
**סוכר על כל צורותיו- סוכר, סוכר חום, סירופ מלטוז, פרוקטוז, סירופ גלוקוזה, סירופ סוכר אינברטי, איזומלטולוז, סירופ גלוקוז מיובש
מעל 5 כפיות סוכר ל-100 גר'
- FITNESS
רשימת הרכיבים הארוכה ביותר.
- ENERGY
מכילה חמישה מקורות שונים לסוכר.
- FREE
מקור הסוכר אינו בסוכר מוסף אלא פרי.
הבחירות שלי
לסיכום, החשוב בעיני להסתכל עליו כשבאים לבחור גרנולה זה על כמות הרכיבים וכמות הסוכר. מדובר במוצר מעובד המכיל כמויות גבוהות של סוכר. אמנם מבחינת ערכים קלוריים, הם זהים בין החברות השונות אך הערכים התזונתיים שונים בתכליתם. גרנולה זהו מאכל שאפשר להכין בקלות בבית ולכן ההמלצה הראשונית שלי הינה להכין באופן ביתי מחומרים גולמים ואיכותיים. מחכים לכן מגוון מתכוני גרנולה בבלוג!
- הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.