עושים סדר בסופר

מחלקת מאפים קפואים

כל ההמלצות, האותיות הקטנות וההמלצות התזונתיות שלי לגבי פיצות ובורקסים קפואים מחכים לכן במאמר הבא!

אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת המאפים הקפואים

**הערכים הקלוריים מחושבים ומוערכים לאחר אפייה  


פיצות קפואות


 

  • מעדנות
173~ קק"ל למשולש (70 גר')

מכילה חומרים משמרים.  

 

  • שלושת האופים
105~ קק"ל למשולש (45 גר')

מכילה חומרים משמרים.  

 

  • שטראוס
135~ קק"ל למשולש (56 גר')

ללא חומרים משמרים, רשימת הרכיבים הקצרה ביותר, כמות הנתרן הגבוהה ביותר.  

 

**ההבדל בערכים הקלוריים בין החברות השונות נובע מגדלי הפיצות. אילולא הפיצות היו בגדלים שווים, ההבדלים היו זניחים.  

 


חטיפי פיצה


 

  • חטיפי פיצה VS פיצה משפחתית
82~ קק"ל לחטיף (35 גר')

כמות הנתרן והשומן גבוהות יותר לעומת פיצה מעדנות משפחתית.

 

173~ קק"ל למשולש (70 גר')

 

  **משקל חטיף פיצה הוא מחצית ממשקלו של משולש פיצה משפחתית. 
כלומר, שני חטיפי פיצה יהיו בעלי ערך קלורי דומה למשולש פיצה אחד, אך בעלי ערכים תזונתיים פחות טובים.  

 


בורקס גבינה


 

  • מעדנות
103~ קק"ל ליחידה (35 גר')

כמות הנתרן ואחוזי השומן הנמוכים ביותר.  

 

  • שלושת האופים
120~ קק"ל ליחידה (35 גר')

 

  • זוגלובק
107~ קק"ל ליחידה (35 גר')

 

  • אריאל ללא גלוטן
132~ קק"ל ליחידה (44 גר')

 

  • בורקס גבינה VS בורקס גבינה מיני

יחידת בורקס מיני גבינה מכילה 1/3 מכמות הקלוריות (36 קק"ל), לעומת בורקס גבינה.
לעיתים אכילה בנפח גדול תורמת לתחושת השובע.  

 


בורקס תפוח אדמה


 

  • מעדנות
77~ קק"ל ליחידה (31 גר')

כמות הנתרן הנמוכה ביותר.  

 

  • שלושת האופים
72~ קק"ל ליחידה (23 גר')

כמות הנתרן הגבוהה ביותר.  

 

  • זוגלובק
84~ קק"ל ליחידה (31 גר')

 

  • אריאל ללא גלוטן
133~ קק"ל ליחידה (44 גר')

רשימת הרכיבים הארוכה ביותר, הכוללת חומרים משמרים.  

 

**ערכו הקלורי של בורקס תפוח אדמה של שלושת האופים נמוך בהשוואה לשאר החברות מכיוון שגודל המוצר נמוך לעומת האחרים.
אילו גודלו היה שווה למתחרים, ערכו הקלורי היה עומד על 100~ קק"ל ליחידה.  

 


הבחירות שלי


   

 


 

לסיכום, צריכת מוצרי מזון קפואים ומעובדים אינה מומלצת בשגרה וכאורח חיים בריא. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהימנעות, איסור והגבלה על צריכת מזון זה עשויות להוביל לתחושת חסך בהמשך צריכה מוגברת. חשיבות הרכב המזון המעובד חיונית, במיוחד אם סוג מזון זה נצרך בתדירות גבוהה. חשוב לזכור כי מידת השובע עשויה להיות מוגבלת מאחר ומזון זה בעל צפיפות קלורית גבוהה ולכן על מנת להשיג שובע, יתכן ותידרש צריכה גבוהה שלו. מכאן שההמלצה שלי היא למתן את צריכת המוצרים המעובדים ולבחור בטובים היותר שניתן למצוא. מומלץ לשלבם כחלק מארוחה מאוזנת הכוללת תוספת של חלבון וירק, זאת על מנת להשיג תחושת שובע.

  • הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.