אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת המאפים הקפואים
**הערכים הקלוריים מחושבים ומוערכים לאחר אפייה
פיצות קפואות
- מעדנות
מכילה חומרים משמרים.
- שלושת האופים
מכילה חומרים משמרים.
- שטראוס
ללא חומרים משמרים, רשימת הרכיבים הקצרה ביותר, כמות הנתרן הגבוהה ביותר.
**ההבדל בערכים הקלוריים בין החברות השונות נובע מגדלי הפיצות. אילולא הפיצות היו בגדלים שווים, ההבדלים היו זניחים.
חטיפי פיצה
- חטיפי פיצה VS פיצה משפחתית
כמות הנתרן והשומן גבוהות יותר לעומת פיצה מעדנות משפחתית.
**משקל חטיף פיצה הוא מחצית ממשקלו של משולש פיצה משפחתית.
כלומר, שני חטיפי פיצה יהיו בעלי ערך קלורי דומה למשולש פיצה אחד, אך בעלי ערכים תזונתיים פחות טובים.
בורקס גבינה
- מעדנות
כמות הנתרן ואחוזי השומן הנמוכים ביותר.
- שלושת האופים
- זוגלובק
- אריאל ללא גלוטן
- בורקס גבינה VS בורקס גבינה מיני
יחידת בורקס מיני גבינה מכילה 1/3 מכמות הקלוריות (36 קק"ל), לעומת בורקס גבינה.
לעיתים אכילה בנפח גדול תורמת לתחושת השובע.
בורקס תפוח אדמה
- מעדנות
כמות הנתרן הנמוכה ביותר.
- שלושת האופים
כמות הנתרן הגבוהה ביותר.
- זוגלובק
- אריאל ללא גלוטן
רשימת הרכיבים הארוכה ביותר, הכוללת חומרים משמרים.
**ערכו הקלורי של בורקס תפוח אדמה של שלושת האופים נמוך בהשוואה לשאר החברות מכיוון שגודל המוצר נמוך לעומת האחרים.
אילו גודלו היה שווה למתחרים, ערכו הקלורי היה עומד על 100~ קק"ל ליחידה.
הבחירות שלי
לסיכום, צריכת מוצרי מזון קפואים ומעובדים אינה מומלצת בשגרה וכאורח חיים בריא. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהימנעות, איסור והגבלה על צריכת מזון זה עשויות להוביל לתחושת חסך בהמשך צריכה מוגברת. חשיבות הרכב המזון המעובד חיונית, במיוחד אם סוג מזון זה נצרך בתדירות גבוהה. חשוב לזכור כי מידת השובע עשויה להיות מוגבלת מאחר ומזון זה בעל צפיפות קלורית גבוהה ולכן על מנת להשיג שובע, יתכן ותידרש צריכה גבוהה שלו. מכאן שההמלצה שלי היא למתן את צריכת המוצרים המעובדים ולבחור בטובים היותר שניתן למצוא. מומלץ לשלבם כחלק מארוחה מאוזנת הכוללת תוספת של חלבון וירק, זאת על מנת להשיג תחושת שובע.
- הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.