אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת הפסטות והאטריות
הערכים הינם ל-100 גר' לאחר בישול
פסטות
- ברילה
180 קק"ל, 1.5 גר' סיבים תזונתיים
- אסם / פרפקטו
160 קק"ל, 1.6 גר' סיבים תזונתיים
- ספגטי פלוס אסם
157 קק"ל, 3.2 גר' סיבים תזונתיים
- פסטה מקמח מלא
206 קק"ל, 3.7 גר' סיבים תזונתיים
פתיתים
- אסם
154 קק"ל, 1.4 גר' סיבים תזונתיים
- שופרסל
225 קק"ל
- סוגת
184 קק"ל
**ההבדל בערכים הקלוריים נובע מתרומת הנוזלים שכל מוצר סופח. בפועל, הערכים הקלוריים זהים בין החברות השונות.
אטריות אורז (לל"ג)
- SU CHEF
109 קק"ל
- מאסטר שף
121 קק"ל, ללא תוספת נתרן
- TASTE OF ASIA
157 קק"ל, ללא תוספת נתרן
אטריות ביצים
- מאסטר שף
221 קק"ל, כמות הנתרן הגבוהה ביותר.
מכיל גלוטן ואבקת ביצים (לא ביצים טריות)
- וילי פוד
108 קק"ל
- תומר
108 קק"ל
מכיל גלוטן ואבקת ביצים (לא ביצים טריות)
- אוריינטל
141 קק"ל, כמות הנתרן הנמוכה ביותר.
מכיל ביצים טריות
- שקדיה (אותנטי)
180 קק"ל
מכיל ביצים טריות
נודלס
- אסם
157 קק"ל
מכיל גלוטן
הבחירות שלי
לסיכום, ישנה הנחה הרווחת בקרב האוכלוסייה כי יש בעיה בצריכת פסטות למיניהן בעת קיום דיאטה למטרת ירידה במשקל ו/או חיטוב.
למען האמת, אין הנחייה תזונתית הנמנעת מצריכת פסטה. סביר להניח שצריכת מנת פסטה לבדה לא תוביל לתחושת שובע לאורך זמן ולכן מומלץ לצרוך את הפסטה במסגרת ארוחה מלאה ומאוזנת המכילה גם חלבון וירק.
-
הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.