אצבעות פילו במילוי גבינה מתוקה
מרכיבים (12 יחידות):
6 דפי פילו
50 גר׳ חמאה מומסת
למילוי גבינה-
250 גר׳ (1 אריזה) גבינת טוב טעם
200 גר' (גביע) אשל
30 גר׳ (3 כפות) אבקת סוכר
10 גר׳ (1 כף) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
לקישוט-
מייפל
אבקת סוכר
אופן ההכנה-
מפשירים את דפי הפילו לפי הוראות היצרן.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי מילוי הגבינה.
מניחים שני דפי פילו אחד מעל השני ומורחים בנדיבות מעל הדף העליון חמאה.
באמצעות סכין או חותכן פיצה, חותכים את העלים ל-4 מלבנים ולאורך כל אחד מהם מניחים כף ממילוי הגבינה (במרכז המלבן).
יוצרים קיפול בצד הארוך של המלבן ולאחר מכן מקפלים את שני הצדדים הקצרים שלו (מעין מעטפת).
כעת מגלגלים ליצירת אצבע פילו.
מניחים את אצבע הפילו בתבנית האפייה כאשר צידה הפתוח פונה כלפי מטה.
חוזרים על הפעולות עם יתר הכמות.
אופים את אצבעות הפילו 20-25 דק׳ עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.
מיד כשהן מוכנות (ועוד חמות), שופכים עליהן בעדינות מייפל ובוזקים מעליהן אבקת סוכר.
- ערך קלורי ליחידה- 120 קק״ל
- שומרים את אצבעות הפילו במקרר או במקפיא לזמן ארוך יותר
- מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה על מנת שתישמר הפריכות