בורקיטס גבינה
מרכיבים (30 יחידות):
לבצק-
280 גר' (2 כוסות) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
100 גר׳ (3 כפות) קוטג׳ 5%
80 גר׳ (1/3) שמן קנולה
1/2 כוס מים (במידת הצורך)
למלית-
100 גר׳ (1/2 אריזה) גבינה בולגרית 5% מגורדת
100 גר׳ (3 כפות) קוטג׳ 5%
2 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת
1 ביצה (L)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לאיחוד. במידה והבצק נשאר פירורי ניתן להוסיף מים בכמות הרשומה.
מכסים בניילון ומניחים במקרר למנוחה של 30 דק׳.
בינתיים מכינים את המלית-
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לאיחוד.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים היטב לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ וממלאים בכל עיגול כפית מהמלית.
סוגרים לשניים ומהדקים ליצירת צורה עם קצה המזלג.
פועלים באותו אופן עם מחצית הבצק השנייה.
מניחים על תבנית אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום/קצח.
אופים בתנור למשך 20-25 דק׳ עד השחמה אחידה.