בורקיטס טבעוני

טוב וואוווו! איזה מתכון אליפות לטבעוניות וגם לא רק. הבצק רך, פריך וטעים!

בורקיטס טבעוני


 

מרכיבים (10 יחידות):
לבצק-
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' (2.5 כפות) ממרח סויה בטעם טבעי
40 גר׳ (4 כפות) שמן קנולה
1-2 כפות מים במידת הצורך

למלית-
65 גר' (1/4 כוס) ממרח סויה בטעם טבעי
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
1 בצל קצוץ
1 כפית שמן קנולה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לאיחוד. במידה והבצק נשאר פירורי ניתן להוסיף מים בכמות הרשומה.
מכסים בניילון ומניחים במקרר למנוחה של 30 דק׳.
בינתיים מכינים את המלית;
מחממים מחבת על להבה בינונית. שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דק' או עד שהפטריות מאבדות מנפחן.
מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את ממרח הסויה ותבלינים ומערבבים היטב.

מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לשניים ליצירת חצי סהר. באמצעות מזלג מהדקים את קצות הבורקיטס.
מניחים על תבנית אפייה, מפזרים / מורחים שמן להזהבה ומפזרים שומשום/קצח.
אופים בתנור למשך 20-25 דק׳ עד השחמה אחידה.

אין ביסים כאלה

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.