בורקיטס טבעוני
מרכיבים (10 יחידות):
לבצק-
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' (2.5 כפות) ממרח סויה בטעם טבעי
40 גר׳ (4 כפות) שמן קנולה
1-2 כפות מים במידת הצורך
למלית-
65 גר' (1/4 כוס) ממרח סויה בטעם טבעי
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
1 בצל קצוץ
1 כפית שמן קנולה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לאיחוד. במידה והבצק נשאר פירורי ניתן להוסיף מים בכמות הרשומה.
מכסים בניילון ומניחים במקרר למנוחה של 30 דק׳.
בינתיים מכינים את המלית;
מחממים מחבת על להבה בינונית. שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דק' או עד שהפטריות מאבדות מנפחן.
מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את ממרח הסויה ותבלינים ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לשניים ליצירת חצי סהר. באמצעות מזלג מהדקים את קצות הבורקיטס.
מניחים על תבנית אפייה, מפזרים / מורחים שמן להזהבה ומפזרים שומשום/קצח.
אופים בתנור למשך 20-25 דק׳ עד השחמה אחידה.