בורקס בשר
מרכיבים (2 בורקסים משפחתיים):
1 ק"ג (אריזה) בצק עלים
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 ראש שום מקולף וכתוש
חופן פטרוזיליה
2 כפות צנובר
1 כף שמן קנולה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מחממים מחבת ווק ושמים בה שמן. מטגנים את הצנוברים עד שהם משחימים ומיד מוסיפים את הבצל והשום. ממשיכים לטגן עוד 2-3 דק', עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפרקים אותו באמצעות כף עץ לכדי פירורים. מתבלים ומורידים מהאש כאשר הבשר מבושל (5-10 דק').
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
במידה וישנם נוזלים- סננו אותם במסננת.
מקמחים משטח עבודה וחוצים את הבצק לשניים. מרדדים למלבן כל חלק (שימו לב לא לרדד יותר מידי על מנת שהבצק לא יקרע).
במרכז ולאורך מלבן הבצק, מניחים מחצית ממילוי הבשר. באמצעות סכין או חותכן פיצה יוצרים רצועות מצדדיו של הבצק ומכסים את הבשר בצורת שתי וערב.
חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר ויתרת מילוי הבשר.
מניחים את שני הבורקסים על גבי תבנית אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים 50-60 דק', עד שהבורקס משחים ואפוי גם בחלקו הפנימי.
ניתן לשמור את הבורקס בהקפאה.
- ניתן לפרוס כל בורקס ל-20 פרוסות, ערך קלורי לפרוסה- 120 קק"ל
- לגרסה נטולת גלוטן- השתמשו בבצק עלים לל"ג
- מומלץ להיעזר במאמר "עושים סדר בסופר- מחלקת בשרים" לבחירת בשר בקר רזה