בורקס פיצה
מרכיבים (50 יחידות):
1 חב' בצק עלים מופשר
1 חב' (240 גר') עגבניות מרוסקות
1 כפית שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, מעט בזיליקום (טרי או מיובש)
למלית-
100 גר' (1 כוס או 4 פרוסות) גבינה צהובה 15% מגורדת
125 גר' (1 כוס) קוביות גבינה בולגרית 5%
לאפייה-
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה שמים את העגבניות המרוסקות, השמן, השום והתבלינים ומערבבים.
מקמחים משטח עבודה, פותחים את בצק העלים ומרדדים קלות. מורחים את רוטב העגבניות על גבי כל הבצק, גם בקצוות.
מפזרים את הגבינות באחידות.
מגלגלים לרולדה הדוקה ובאמצעות סכין חדה חותכים 50 שושני פיצה (רוחב ~5 ס"מ לכל שושנה).
מניחים במרווחים בתבנית האפייה ומורחים בביצה.
אופים 35-45 דק' או עד שהבורקסים זהובים בצורה אחידה.
- ערך קלורי ליחידה- 50 קק"ל
- ניתן לשמור בהקפאה לפני האפייה ולאפות לפי הצורך