בלונדיז שוקולד לבן
מרכיבים (12 יחידות):
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
90 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
100 גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות
50 גר' חמאה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית.
מניחים בקערה את השוקולד הלבן והחמאה וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד המסה מלאה במרקם חלק.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומטמיעים היטב לקבלת תערובת חלקה נטולת גושים.
מעבירים לתבנית המרופדת ומיישרים. אופים 15-20 דק', עד שהבלונדיז משחימים קלות בחלק העליון.
מצננים היטב וחותכים ל-12 קוביות.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 12 יחידות)- 155 קק"ל
- ניתן לשמור את הבלונדיז בהקפאה