בראוניז שוקולד טבעוני
מרכיבים (12 יחידות):
120 גר׳ (1 כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר לבן
60 גר׳ (1/3 כוס) ממתיק סווטינגו (אפשר להשתמש בסוכר לבן באותה כמות)
30 גר׳ (4 כפות) קקאו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
30 גר׳ (1/4 כוס) שמן קוקוס
120 מ״ל (2/3 כוס) חלב צמחי (סויה/שיבולת שועל וכו׳)
1 כפית תמצית וניל
50 גר׳ שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים את השמן, הסוכר והממתיק.
מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים למלבן שוקולדי ישר.
אופים במשך 20-25 או עד שקיסם יוצא יבש (במידה ולא נעצתן אותו בתוך גוש שוקולד מריר ????).
מצננים 10-15 דק׳ בטמפ׳ החדר.
מחלצים מהתבנית וחותכים ל-12 יחידות שוות.
שומרים במקרר/ בהקפאה למשך זמן ארוך יותר ומחממים לפני הזלילה.
- ערך קלורי ליחידה- 110 קק״ל
- ניתן להמיר את החלב הצמחי בחלב פרה 3% (הערכים לא ישתנו באופן משמעותי)
- במקום סוויטנגו אפשר להשתמש בסוכר לבן באותה כמות (הערכים מעט יעלו)