הפסטל של שלומית- מאפה בשר וחצילים
מרכיבים (תבנית פיירקס 30*40):
2/3 אריזת בצק פילאס טורקי מופשר במקרר
500 גר' בשר טחון
2 בצלים קצוצים
1 כף שמן
2 חצילים קטנים או 1 גדול
2 ביצים
1.5 כפית מלח
פלפל שחור
לאפייה- שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס 30*40.
מניחים בתנור את החצילים למשך 50-60 דק' או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות. מצננים.
מחממים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים שמן ומטגנים את הבצלים עד שהופכים לשקופים. מוסיפים את הבשר "ומפרקים" אותו באמצעות כף עץ.
מתבלים בכפית מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את הבשר עד שעשוי לחלוטין.
בשלב זה, הבשר עשוי להגיר נוזלים אז המתינו עד שהם יתאדו לחלוטין ובמידת הצורך- סננו אותם. זהו שלב קריטי, היפתרו מכל הנוזלים.
באמצעות מזלג מפרידים את תוכן החצילים מהקליפה ומעבירים את תוכנם לקערה.
מוסיפים 2 ביצים, 1/2 כפית מלח ואת הבשר ומערבבים היטב.
פותחים את אריזת בצק הפילאס וחותכים ל-3.
מניחים 1/3 אחד בתחתית התבנית ומחוררים עם מזלג. מעליו מניחים את תערובת הבשר והחצילים, עוטפים ב-1/3 הנוסף ומחוררים גם אותו עם מזלג.
מורחים את המאפה במים ומפזרים שומשום.
אופים בתנור על כ-200 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים לחיתוך ל-15 ריבועים ומחזירים לתנור לעוד 20-30 דק' או עד שהמאפה זהוב באופן אחיד.
מצננים ומגישים.
- ערך קלורי ליחידה- 216 קק"ל