חגיגה צבעונית- תפוחי אדמה, שעועית ירוקה וגזר בתנור
מרכיבים (6 מנות):
1.5 שקיות מיני תפו״א או 3-4 תפו״א גדולים
3 גזרים קלופים וחתוכים למקלות
חופן שעועית ירוקה
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים ורוחצים בסבון את תפוחי האדמה. חותכים לרבעים, יחד עם הקליפה ומניחים בסיר עם מים רותחים.
מכסים במכסה ומבשלים על להבה בינונית, בערך 20 דק׳ או עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן לנעוץ מזלג ולהרגיש.
כשתפוחי האדמה רכים, מסננים את הנוזלים.
מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה והגזרים ואופים כ-20 דק׳ עד שמשחימים.
מוציאים בזהירות את התבנית ומורידים את חום התנור ל-200 מעלות.
מוסיפים לתבנית האפייה את השעועית הירוקה, השום, הפטרוזיליה, השמן והתבלינים ומערבבים היטב.
**שימו לב, לא צריך להפשיר את השעועית לפני האפייה.
מחזירים לאפייה נוספת של כ-15 דק׳ עד ששאר הירקות זהובים-שחומים.