חזה עוף ופסטה ברוטב אדום
מרכיבים (8 מנות):
250 גר' (1/2 אריזה) פסטה מוכנה ע"פ הוראות היצרן
1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
לרוטב-
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
1/2 ראש שום כתוש
2 עגבניות חתוכות לקוביות
480 גר' (2 קופסאות) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת מרק
1/2 כפית פפריקה
פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז' על להבה בינונית.
מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את השום, העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כ5-10 עד שהעגבניות מתרככות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים. מערבבים ומכסים במכסה. ממשיכים לבשל עד בעבוע של הרוטב.
מוסיפים את קוביות חזה העוף, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עם מכסה כ-10-15 דק'.
מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים היטב.
מבשלים 5-10 דק' נוספות ללא מכסה.
- ערך קלורי למנה- 330 קק"ל
- ניתן להמיר את חזה העוף בקוביות טופו לקבלת מנה טבעונית / צמחונית