חטיף שוקולד וחמאת בוטנים
מרכיבים (10 יחידות):
90 גר׳ (2 כוסות) פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר
75 גר׳ שוקולד חלב
150 גר׳ (קצת פחות מחצי קופסה) חמאת בוטנים טבעית
1 כף שמן קנולה / קוקוס
אופן ההכנה:
שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה ובאמצעות מועך תפוחי אדמה או כף עץ מרסקים את הפצפוצים לפחות לחצי מגודלם.
בקערה נפרדת שמים את השוקולד (מחולק לקוביות) ואת השמן וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד קבלת שוקולד חלק.
שופכים את השוקולד לקערת הפצפוצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית מלבנית, משטחים ומהדקים היטב.
מניחים במקפיא למשך שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ושופכים את חמאת הבוטנים בצורה אחידה, מיישרים ומכניסים שוב למקפיא למשך שעה.
כעבור שעה ניתן לחתוך את החטיפים ל-10 יחידות.
- ערך קלורי ליחידה- 170 קק״ל
- שומרים את החטיפים בהקפאה.
- לגרסה טבעונית- המירו את שוקולד החלב בשוקולד מריר.