חיתוכיות עוגת גבינה פירורים
מרכיבים (18 יחידות):
לתחתית-
250 גר׳ (1 שרוול) פתיבר
100 גר׳ חמאה מומסת
1-2 כפות מים במידת בצורך
לשכבת הגבינה-
200 גר׳ (גביע) גבינת קרם שמנת 5%
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 15%
34 גר׳ (3 כפות) אינסטנט פודינג וניל
50 גר׳ (1/4 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
באמצעות מעבד מזון מרסקים את הפתיבר לפירורים דקים. מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב כך שכל הפתיבר יהיה לח ואם יש צורך מוסיפים את כמות המים שרשומה.
מעבירים לתבנית מלבנית/מרובעת (עדיף תבנית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית.
מניחים בינתיים בהקפאה ומכינים את מלית הגבינה.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את גבינת השמנת ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את האינסטנט פודינג ואת אבקת הסוכר כך שכל היבשים יטמעו היטב בגבינה. מוסיפים את תמצית הוניל.
עוצרים את ההקצפה ומנקים את דפנות קערת המיקסר כך שכל התערובת תהיה במרכז הקערה.
שבים להקצפה, הפעם מגבירים את המהירות למקסימום ומוסיפים בזילוף עדין את השמנת.
ממשיכים להקציף עוד כ5-7 דק׳ או עד שהקצפת מקבלת מרקם אחיד ויציב (ללא גושים). הקצפת לא צריכה להתייצב לחלוטין וזה בסדר.
מעבירים את מלית הגבינה לתחתית הקפואה ומיישרים היטב.
מחזירים להקפאה לפחות לשעה או עד שהשכבה מתקשה.
חותכים את ל-18 יחידות שוות ומפנקים בתוספות מלמעלה- פירות יער/ממרחים מתוקים וכו׳.
שומרים בהקפאה.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 18 יחידות)- 160 קק״ל