כדורי שוקולד כשל"פ
מרכיבים (30 יחידות):
165 גר' (1/2 כוס) ממרח שוקולד
120 גר' (1/2 כוס) שמנת לבישול 15%
195 גר' (1.5 כוס) קמח מצה
לעיטור- קוקוס / סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
שמים בקערה את ממרח השוקולד (אני השתמשתי בנוטלה, אבל כל סוג יעבוד פה) יחד עם השמנת ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות.
מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ומוסיפים את קמח המצה.
יוצרים כדור אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים. קורצים 30 כדורים קטנים ומצפים אותם בקוקוס או סוכריות צבעוניות.
מניחים במקרר לפחות ל-30 דק' לפני הגשה.
שומרים את הכדורים בקופסה סגורה במקרר.
- ערך קלורי ליחידה- 60 קק"ל
- במקום ממרח שוקולד אפשר להשתמש בשוקולד מריר / חלב באותה הכמות
- לגרסה פרווה- המירו את השמנת בשמנת צמחית או תחליף חלב ע"ב סויה/שקדים
- במקום קמח מצה, ניתן להשתמש ב-150 גר' עוגיות יין מרוסקות בכמות זהה